torsdag den 19. september 2019

Relief-hækling

Hallo derude. 🌞

Som jeg tidligere har nævnt, så arbejder jeg fortiden med undervisnings-materiale i Reliefhækling.

Reliefhækling er betegnelsen for masker der er udført, så de ligger oven på arbejdet, og dermed danner relief. Betegnelsen bruges særligt om den form for stangmasker, hvor der hækles rundt om stolpen på forrige rækkes maske. Ved skiftevis at hækle forfra og bagfra omkring maskerne kan man danne forskellige mønstre.
Reliefhækling kaldes også Aran eller Afghan. Prøv evt. at søge på Pinterest og skriv Aran Crochet eller Afghan Crochet. Så kommer der en masse skønne forslag op.
I Irsk hækling anvendes der også Reliefmasker til blade, blomster og andre figur.


Relief mønstre kan dannes ved hjælp af knudemasker, drejede eller krydsede masker og krydsede stangmasker. Masker hæklet omkring stolpen på stangmasker på forrige række, er den form for maske der kaldes reielfmasker. Disse masker er ret elastisk, da arbejdet trækker sig meget sammen. De er meget velegnet til grydelapper. Jeg har efterhånden hæklet en del grydelapper med den maske type.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tasken der blev til en PUF

Har i løbet af  Corona tiden arbejdet på denne PUF. den skulle egentlig have været en taske, men synes at bunden er så fantastisk, at jeg ik...